"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через російські "антисанкції" Україна втратить 1,3 мільярда доларів - НБУ

Четвер, 9 червня 2016, 18:32

Торгові обмеження, введенні Російською Федерацією, призведуть до зниження українського експорту на 1,3 млрд доларів.

Про це йдеться у Звіті про фінансову стабільність, оприлюдненому на сайті Національного банку України.

"Із початком 2016 року Росія призупинила дію Договору про зону вільної торгівлі з Україною. Також Росія запровадила ембарго на імпорт продовольства з України та створює перешкоди для транзиту українських товарів до країн Центрально-Східної Азії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, частка Росії в товарному експорті з України скоротилася до 12,1% у 2015 році та до 7,5% у першому кварталі 2016 року (порівняно з 17,6% у 2014 році).

Реклама:

"Ускладнення доступу українських товарів на ринок Росії негативно впливає на ключові сектори економіки України. Також обсяги українського експорту скорочуватимуться через очікуване зниження економічної активності в Росії протягом 2016 року", - наголошується у звіті.

За оцінками Національного банку, запровадження нових торговельних обмежень призведе до зниження експорту до Росії протягом 2016 року на 31% або 1,3 млрд доларів.

Як повідомлялося, 27 травня російський прем'єр Дмитро Медведєв доручив підготувати продовження "антисанкцій" проти західних країн до кінця 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!