"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ назвали ціну на газ в 177 доларів комфортною для України

Середа, 8 червня 2016, 20:28

Контрактна ціна на газ для України в другому кварталі в розмірі 177 доларів за тисячу кубометрів без знижки була комфортніше цін європейського споту.

Про це заявив журналістам глава Міненерго РФ Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас завжди була позиція, що ніяких змін до контракту не може бути до кінця 2019 року. Що стосується поставок газу в Україну, ціни які діють на сьогоднішній день, набагато більш комфортні, ніж ті ціни, які є на споті на європейських газових хабах . Другий квартал (розрахункова контрактна ціна без знижки - Ред.) 177 доларів за тисячу кубометрів", - сказав він.

"Все буде залежати від того, яка буде ціна за формулою складатися. Я вважаю, що ціна у другому кварталі абсолютно комфортна. Без знижок. Вона відповідає абсолютно ринковій ситуації, ринковим тенденціям", - зазначив міністр.

Реклама:

"З нашої точки зору, діючий контракт до кінця 2019 року, цілком визначає всі умови взаємодії між двома компаніями, і, відповідно, ціна виходить за формулою контракту абсолютно ринкова... Якщо будуть гроші в української сторони - будь ласка - вони можуть купувати газ відповідно до чинного контракту", - сказав він.

"Це найголовніше питання - чи є у "Нафтогазу" гроші. Як ми бачимо і чуємо, вони намагаються отримати кредит міжнародних фінансових організацій, і наскільки ми розуміємо, вони готові закуповувати. А якщо цих коштів поки не знайдено, можна вести будь-які діалоги, вкидати інформацію в ЗМІ і так далі", - зазначив міністр.

Обговорювати знижку на газ російська сторона поки не готова. "Я не готовий це обговорювати в принципі. Тому що ми в даний час не знаємо, яка буде ціна складатися на третій квартал. Ще рано про це говорити. Зазвичай це в другій половині третього місяця поточного кварталу", - зазначив міністр.

Раніше глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Україна готова відновити закупівлю газу у російського "Газпрому" у тому випадку, якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: