На дороги можуть виділити додатково 1,5 мільярда гривень

Вівторок, 7 червня 2016, 17:11

Укравтодор очікує, що з державного бюджету буде виділено додатково 1,5 мільярда гривень на покращення стану автомобільних доріг, і відповідна постанова буде ухвалена Урядом протягом двох тижнів.

Про це заявив в.о. голови Євгеній Барах, під час щотижневої Селекторної наради щодо ліквідації ямковості на українських дорогах, пердає прес-служба "Укравтодору".

"Процес надходження додаткового фінансування в 1,5 мільярда гривень на ремонтні роботи вже на фінальному етапі. Якщо Мінфін погодить на початку наступного тижня проект постанови, то ми сподіваємося, що за тиждень-два постанова буде ухвалена Урядом", - повідомив Барах.

За його словами, мова йде про ті кошти, що вдалося зекономити шляхом реструктуризації зовнішнього боргу Укравтодору.

Реклама:

В цьому році державою було заплановано погасити дорожні кредити загальною сумою в 11,9 млрд. грн. На початку року Міністерство фінансів домовилося з деякими банками-кредиторами щодо реструктуризації боргу за допомогою державних облігацій.

Таким чином Україні вдалося заощадити більшу частину запланованої на погашення суми – близько 5,5 млрд. грн, з яких Держагентство намагається отримати додаткове фінансування. 

Як повідомив Барах, Укравтодор розглядає варіанти використання цих коштів – вони будуть направлені на ремонт найбільш проблемних ділянок доріг.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив на ремонт доріг в Україні близько 19,4 мільярда гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: