"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В України найдорожче вугілля у тарифі електроенергії

Вівторок, 7 червня 2016, 13:21

Ціна на енергетичне вугілля в Україні за формулою "вартість у порту Роттердам плюс вартість доставки до України" складає 63 долара за тонну.

Про це на своїй сторінці в Facebook з посиланням на данні ДП "Вугілля Укрпїни" повідомив виконавчий директор ІК "Конкорд-Капітал" Андрій Герус.

"Є країни експортери вугілля - там видобувається вугілля. У таких ціна вугілля нижча. Є країни імпортери вугілля. У таких ціна вугілля вища. А є Україна, де ціна вугілля най-най-вища!", - пише Герус.

Згідно з даними, найвища ціна вугілля серед країн-експортерів у Росії (Тихий океан) – 52,1 долара за тонну, серед імпортерів у Японії – 56 доларів за тону.

Реклама:

Ціна вугілля за формулою Роттердам+ складає 63 долара за тону, в той час як ціна за тону вугілля без формули складає 44,2 долара за тону.

Нагадаємо, що у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію.

Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію споживачам. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: