"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії не виключили заборони реекспорту овочів і фруктів через ЄС

Понеділок, 6 червня 2016, 19:10

Росія може заборонити реекспорт овочів і фруктів через країни Євросоюзу.

Про це заявила заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене, повідомляє Інтерфакс.

"Можемо заборонити реекспорт овочів і фруктів через країни ЄС, так як підозрюємо їх у тому, що вони сприяють постачання санкційної продукції під виглядом продукції з африканських країн", - сказала Швабаускене.

За її словами, підозра у Россільгоспнагляду викликає продукція, яка йде в супроводі фітосанітарних сертифікатів Беніну, Ємену, Гвінеї-Бісау, Нігерії, Буркіна-Фасо.

Реклама:

Є питання у Россільгоспнагляду до Камеруну, Демократичній Республіці Конго, Мозамбику і ряду інших країн. Ця продукція випливає з Голландії і Бельгії через Білорусію.

"У нас немає документального підтвердження переміщення цих вантажів, немає відомостей про те, що їх, наприклад, перевозили автомобілями, тому є підозри, що переміщуються тільки папери, а вантажі йдуть з санкційних країн. Можна, наприклад, взяти вантаж з Польщі і відправити його з сертифікатом, припустимо, Камеруну", - сказала вона.

Швабаускене не виключила, що Россільгоспнагляд буде наполягати на укладенні додаткової угоди з ЄС, яке б підтверджувало переміщення вантажів з країн, в тому числі і африканських, на які не поширюється російське продембарго.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!