"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дорожчає на даних про запаси в США

Середа, 29 червня 2016, 09:22

Світові ціни на нафту в середу ростуть на тлі повідомлення Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів "чорного золота" в країні, і в очікуванні статистики Міненерго США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 07.56 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,47% - до 49,49 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,71%, до 48,19 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в США на попередньому тижні скоротилися більше, ніж прогнозували експерти - майже на 4 мільйони барелів.

Реклама:

Аналітики очікували скорочення лише на 2,4 мільйона барелів.

Пізніше в середу дані про запаси нафти в США повідомить Міненерго країни.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 24 червня, показник знизився на 2,365 мільйона барелів, або на 0,45% - до 528,235 мільйона барелів.

Позитивна динаміка повернулася на нафтовий ринок ще у вівторок, оскільки шок від рішення Великобританії вийти зі складу ЄС (Brexit) почав поступово проходити і інвестори знову звернули увагу на ризикові активи.

"Ризикові настрої на ринках повинні сприяти подальшому зростанню цін на сировинні товари", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Крім того, підтримку нафтовим цінам роблять очікування, що можливий страйк робітників нафтової галузі в Норвегії, початок якої очікується в суботу, призведе до скорочення виробництва сировини в країні.

Раніше повідомлялося, що близько 750 норвезьких робочих на семи нафтових і газових родовищах планують почати страйк з суботи. Причиною протесту є суперечка з оплати праці. Заключний раунд переговорів пройде 30 червня і 1 липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!