Насалик каже, що енергетичного блек-ауту в Україні не відбудеться

Понеділок, 27 червня 2016, 11:12

Українська енергосистема в даний час має надлишок потужності 2,2 ГВт навіть без запусків газомазутних блоків, і ні про який дефіцит потужностей мова не йде.

Про це заявляє міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ні блек-ауту, ні "все пропало" не відбудеться. Спадщину залишили не просту, але два місяці ми працюємо, а не соплі жуємо. Тому на сьогоднішній день, у нас не мінус 2000 мегават (як прогнозували ще на початку літнього періоду), а плюс 2200, газомазутові блоки не запускали і в щорічної допомоги від РФ не потребуємо", - заявив Насалик.

Як повідомлялося з посиланням на джерело, Україна в п'ятницю, 24 червня, отримувала з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаженні київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на ряді блоків АЕС триває ремонтна компанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджуючих потужностей.

Крім того, за даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих райознів Донбасу.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.