Brexit істотно не вплине на економіку України - Кубів

П'ятниця, 24 червня 2016, 17:55

Вихід Великобританії з Європейського Союзу за результатами проведеного референдуму істотно не вплине на економіку України, але цей фактор необхідно враховувати при формуванні політики щодо зовнішньої торгівлі в зоні ЄС.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Формування розривів в європейській зоні носить скоріше соціально-політичний характер, ніж характер економічної стабільності. Але саме цей факт може вплинути на зростання економіки в європейській зоні, і це потрібно враховувати, коли ми будемо формувати відповідні бюджетні принципи в бюджетній політиці щодо зовнішньої торгівлі в зоні ЄС", - сказав він.

У свою чергу, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торгівельний представник України Наталія Микольська в ході брифінгу зазначила, що уряд очікує рішення Єврокомісії про конкретний механізм виходу Великобританії з ЄС, щоб зробити кроки для нівелювання негативних наслідків для країни.

Реклама:

"Ми очікуємо формальну позицію Європейської комісії, як вони бачать цей процес для того, щоб ми допомогли українському бізнесу і нашій економіці збалансувати якимось чином ті негативні наслідки, які він (вихід Великобританії з ЄС) буде мати для нас", - заявила Микольська .

За її словами, оскільки, Євросоюз основний торговий партнер України, будь-яке падіння економіки там, може мати негативний вплив на економіку України.

"Істотна залежність від будь-якого торгового партнера завжди несе ризики для економіки, тому завдання уряду - збільшувати присутність на діючих ринках і виходити на нові ринки", - підкреслила вона.

У свою чергу, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів на брифінгу зазначила, що вихід Великобританії з ЄС не матиме прямий вплив на курс гривні.

"Сьогодні НБУ вже заявив, що немає прямого впливу (виходу Великобританії з ЄС) на курс гривні. Ми не очікуємо якоїсь (фінансової) дестабілізації, ми, бачимо зміцнення гривні протягом останніх декількох місяців", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: