"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський ВЕБ отримав пропозицію про продаж "Промінвестбанку"

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:03

Внєшекономбанк вже отримав індикативну пропозицію про продаж дочірнього Промінвестбанку (ПІБ, Київ).

Про це заявив глава ВЕБ Сергій Горьков журналістам в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже з'явилися інтересанти з придбання. Можу сказати, що навіть є індикативна пропозиція, вона нас не дуже влаштовує, ми думаємо, що, напевно, до осені отримаємо більш реалістичну пропозицію", - зазначив Горьков.

За його словами, для ВЕБу важлива наявність "серйозного покупця", у якого є можливість повернути ВЕБу надані Промінвестбанку міжбанківські кредити.

Реклама:

"Покупець повинен бути зрозумілий, прозорий і мати кошти. В Україні не так багато таких покупців", - сказав Горьков.

Він зазначив, що стара команда Промінвестбанку, з його точки зору, була неефективною. "Та ситуація, яка склалася в банку в березні-квітні, в основному була пов'язана з помилками команди і не більше того. Я бачу, що там відсотків 25 витрат можна оптимізувати", - сказав глава ВЕБу.

Горьков пояснив, що головне завдання, яке треба вирішити при продажу ПІБу - міжбанківські кредити на кілька сот мільйонів доларів.

"Питання, в які терміни будуть повертатися МБК, на яких умовах, це дуже комплексне питання. У квітні ми відмовилися від пропозиції (продати ПІБ - Ред.), тому що не було гарантій повернення МБК", - повідомив топ-менеджер.

Він також розповів, що інтерес до покупки активу є і у місцевих, і у зарубіжних інвесторів, "Альфа-груп" не проявляла інтересу до угоди.

У четвер, 23 червня, Горьков офіційно оголосив про призначення нового голови правління української "дочки" держкорпорації - Андрія Рожка.

Промінвестбанк належить ВЕБу на 99,4%. У середньостроковій перспективі ВЕБ намір продати ПІБ, як і російські банківські "дочки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!