"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Києві ліквідовано "конверт" з обігом понад 240 мільйонів

П'ятниця, 24 червня 2016, 09:32

Співробітниками податкової міліції Київської області ліквідовано діяльність київського конвертаційного центру з обігом понад 240 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Встановлено, що групою осіб без наміру здійснення статутної діяльності створено та зареєстровано низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності з метою надання послуг суб’єктам реального сектору економіки щодо ухилення від сплати податків до бюджету", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, схема ухилення від сплати податків полягала в наступному: легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

Реклама:

"Фігуранти справи в подальшому знімали кошти готівкою та передавали їх посадовим особам СГД реального сектору економіки за винятком 12% у якості плати за послуги конвертації", - заявили у ДФС.

Згідно з повідомленням, орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки, через розрахункові рахунки, відкриті в філіях комерційних банків, становив понад 240 млн гривень. Ймовірні втрати бюджету оцінюються на суму понад 40 млн гривень.

"В ході проведення слідчо-оперативних заходів проведено 5 обшуків в офісних приміщеннях, автомобілі та за місцями проживання фігурантів провадження. За результатами обшуків виявлено та вилучено 737 тисяч гривень, 2 тисячі доларів готівкою, 3 печатки підприємств, комп’ютерну техніку, чорнові записи та фінансово-господарську документацію", - повідомляє прес-служба.

"Всього вилучено готівкових коштів в гривневому еквіваленті 787 тисяч гривень. На грошові кошти транзитно-конвертаційних підприємств в сумі 83 тисячі гривень, які знаходяться на розрахункових рахунках в банківських установах, накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!