За даними брокерів, Британія залишиться в ЄС: курс фунта зростає

Четвер, 23 червня 2016, 20:52

Фунт стерлінга та світові фондові індекси протягом 23 червня зросли на тлі очікувань того, що Британія залишиться в ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агенції, фунт стерлінга піднявся до найвищої позначки відносно долара у 2016-му році, також 23 червня зростання показали і світові фондові індекси.

Таке зростання відбувається на тлі очікувань інвесторів, які передбачають, що британці проголосують за те, щоб залишитися в Європейському Союзі.

Реклама:

"Ринки – накращий індикатор того, що відбувається, і вони кажуть, що Велика Британія залишиться. Ключовим є сильний стрибок курсу фунта", – цитує агенція Пітера Карділло, головного економіста First Standard Financial з Нью-Йорка.

Так, повідомляється, що фунт, який був головним індикатором очікувань щодо референдуму ЄС протягом останніх шести місяців кампанії, зріс на 0,7% – до 1,48 доларів за фунт.

Таким чином, трейдери припинили очікувати значної волатильності після голосування.

"При цьому Уолл-Стріт зросла майже на 1%, а індекс S&P 500 взагалі протягом торгового дня наближається до історичних максимумів. Світовий індекс MSCI показав найюбільше за останні два тижні зростання – на 0,9%", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється про те, що індекс Лондонської  біржи FTSE виріс на 0,5%. Німецький DAX, GDAXI і французький CAC 40 виросли приблизно на 1%. В Токіо індекс Nikkei N225 показав зростання на 1,1%.

Нагадаємо, найновіше опитування центру Ipsos MORI показало, що кількість прихильників членства Британії у ЄС є більшою за тих, хто хоче виходу країни з блоку.

Варто додати, що у Великій Британії після закриття дільниць, де сьогодні голосують на референдумі щодо членства в ЄС, не будуть проводити і оголошувати результати екзит-полів. Однак після голосування все ж будуть оголошені дані альтернативних опитувань.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: