РФ хоче підключити Крим до угоди СОТ про держзакупівлі

Четвер, 23 червня 2016, 19:30

Росія збирається включити Крим у власну заявку на приєднання до угоди про державні закупівлі Світової організацїі торгівлі.

Про це заявив старший радник постійного представництва РФ при СОТ Ігор Купалов, повідомляє "РИА-Новости".

"Росія включить Крим (в заявку) при приєднанні до угоди. Ми подаємо заявку на приєднання у цьому році. Це буде серпень-вересень", – сказав він.

За словами російського чиновника під час приєднання Росії до угоди про держзакупівлі "буде дуже цікава дискусія про статус Криму".

Реклама:

Дискусія, на його думку, має відбутися тому, що Україна, приєднуючись до угоди про державні закупівлі, подала "всі підприємства і установи в Криму як свої".

Нагадаємо, у березні цього року Верховна рада ухвалила закон "Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі", що забезпечує засади та умови для відкриття ринків держзакупівель країн-учасниць СОТ для України.

Як відомо, багатостороння Угода GPA регламентує процес закупівлі товарів і послуг державними організаціями країн - членів СОТ. Оригінальна версія Угоди була прийнята в 1996 р.  У 2011 році був створений оновлений текст Угоди з урахуванням сучасних умов ринку держзакупівель.

Угода GPA зараз поширюється на 43 держави (включаючи 28 країн ЄС). Ще 10 країн - Албанія, Китай, Грузія, Йорданія, Киргизія, Молдова, Чорногорія, Нова Зеландія, Оман і Україна - подали заявки на участь.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: