У зриві засідання наглядової ради "Укрнафти" звинуватили Коломойського

Четвер, 23 червня 2016, 09:53

У засіданні наглядової ради "Укрнафти" не взяв участь жоден представник міноритарних акціонерів, а також член наглядової ради Петро Столяр, призначений за квотою НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, заплановане на 22 червня 2016 року засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта" не відбулося через відсутність кворуму.

"Зрив засідання наглядової ради унеможливлює проведення загальних зборів акціонерів, запланованих на 7 липня 2016 року. Наглядова рада мала сьогодні ухвалити необхідні рішення для проведення цих зборів", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Крім того, залишилися неухваленими ключові умови для проведення незалежного експертного аналізу щодо дебіторської та кредиторської заборгованості, сформованої у 2015 році внаслідок рішень попереднього менеджменту Укрнафти.

Відтермінування засідання наглядової ради та, відповідно, загальних зборів акціонерів продовжують невизначеність щодо подальшої долі Укрнафти та погашення її значної заборгованості перед Державним бюджетом.

На засіданні наглядової ради, серед іншого, планувалося прийняття рішення щодо пропозиції загальним зборам акціонерів прийняти запропонований менеджментом план досудової санації Укрнафти з врахуванням зауважень Нафтогазу.

Нафтогаз наполягав, зокрема, на включенні до плану санації зобов’язання правління Укрнафти припинити дії, направлені на стягнення в натуральній формі 10,62 млрд куб. м природного газу, що був спожитий населенням України впродовж 2006-2012 років, передбачивши розрахунки за такий газ Нафтогазом в грошовій формі, а також на погашенні частини дебіторської заборгованості, сформованої за попереднього менеджменту Укрнафти.

"Грошові розрахунки, за газ, що був видобутий Укрнафтою і використаний населенням України, є єдиною цивілізованою формою розрахунків за газ, який Укрнафта зобов’язана була передавати для задоволення потреб населення", - зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Умови санації, запропоновані менеджментом Укрнафти з пропозиціями Нафтогазу, покликані зберегти найбільшу нафтовидобувну компанію України та зняти юридичні протиріччя, що впродовж останніх 10 років робили неможливими залучення іноземних інвестицій, модернізацію виробництва та розвиток підприємства. 

Зазначені умови наразі розглядаються Кабінетом Міністрів України.

Як відомо, 12 травня наглядова рада "Укрнафта" перенесла заплановане засідання з розгляду доцільності введення досудової санації компанії на 24 травня.

Нагадаємо, раніше планувалося, що засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", на якому планується розглянути питання санації, відбудеться у четвер, 12 травня.

Раніше засідання Наглядової ради "Укрнафти" вже переносилося тричі.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!