Україна може стати виробничим центром для канадських компаній - Кубів

Середа, 22 червня 2016, 17:43

Україна може стати виробничим центром товарів, які направляються на міжнародні ринки, для канадських компаній.

Про це написав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів в колонці для канадського видання The Globe and Mail, передає УНІАН.

"Що Україна може запропонувати Канаді? У світі глобальних виробничих ланцюгів, де виробництво прагне до ефективності, Україна пропонує себе як висококваліфікований, дешевий виробничий центр товарів для канадських компаній", - зазначив міністр.

За його словами, українські послуги IT-аутсосрсінга виросли, і українські фірми володіють можливостями для задоволення потреб найбільш видатних світових брендів.

Реклама:

Також Кубів наголосив, що Україна має величезний сільськогосподарський і інфраструктурний потенціал, який може служити основою для налагодження економічних зв'язків з Канадою.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою 11-12 липня під час офіційного візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

За розрахунками МЕРТ, зона вільної торгівлі буде являти собою зняття торгових обмежень і повне скасування торгових мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Зокрема, відразу після вступу угоди в силу, скасовуються торгові мита на рибу, зернові, вина, соки, хлібобулочні вироби, а також на одяг, металопродукцію, комплектуючі та електротехніку.

Протягом 3-7 років скасовуються мита на м'ясо, яйця, овочі, молочну продукцію, а також будівельні матеріали, продукцію машинобудування, включаючи комплектуючі до літаків, автомобілі та трактори.

Крім того, документ дає можливість українським та канадським компаніям брати участь у державних закупівлях обох країн.

20 червня в Торонто пройшов українсько-канадський діловий форум, який зібрав понад 400 учасників.

На форумі, українська урядова делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Степаном Кубівим представила основні досягнення уряду за останні місяці, а також плани щодо подальшої дерегуляції та приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: