"Укргазвидобування" хоче розірвати всі угоди про спільну діяльність

Середа, 22 червня 2016, 11:05

Протягом 2015-2016 років ПАТ "Укргазвидобування" не уклало жодного договору про спільну діяльність.

Про це "Укрінформу" повідомили в прес-службі газовидобувної компанії.

Як наголошується, остання така угода була укладена в січні 2014 року.

"Новий менеджмент не укладав і на сьогодні не планує укладати нові угоди про спільну діяльність щодо видобутку газу, оскільки такий формат партнерства себе не виправдав", - заявила директор з правових питань компанії Олена Кобець.

Реклама:

"Ми фіксуємо значне падіння видобутку, порушення інвестиційних зобов'язань, зменшення витрат на модернізацію та ремонт обладнання свердловин за угодами СД. Через ці порушення ми звернулися з відповідними позовами в суди про їх розірвання", - сказала Кобець.

За її словами, на розгляді в судах перебувають 7 справ. Остаточні рішення судом ще не винесені. Ще по одному договору тривають досудові переговори, необхідність яких зумовлена арбітражним застереженням за договором.

Загалом ПАТ "Укргазвидобування" має на сьогодні 8 угод спільної діяльності. Їх укладено: одну - в 2002 році, п'ять - в 2004-му, по одній - в 2007 та в 2014 роках.

Як відомо, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві.

В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми, в якій фігурує нардеп Олександр Онищенко. Пізніше суд арештував на 60 днів всіх 10 осіб, затриманих у "газовій справі".

16 червня керівник САП Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Онищенка, як одного з організаторів розкрадання державного газу.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд гривень. З яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд гривень - це несплачена сума ренти за користування надрами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!