"Аграрний фонд" обіцяє українським аграріям 400 мільйонів

Вівторок, 21 червня 2016, 19:37

"Аграрний фонд" разом з банком "Український капітал" (Київ) профінансує малих і середніх сільгоспвиробників на суму 400 млн грн до осінньої посівної кампанії.

Про це йдеться в повідомленні товариства, пише "Агравері".

""Аграрний фонд" і банк "Український капітал" починає реалізацію спільної програми фінансування виробників сільгосппродукції, а відповідний меморандум сторони уклали ще в березні поточного року", - йдеться в повідомленні.

"Наразі програма готується під осінню посівну озимих культур, і ми сподіваємося, що вже в цю осінь зможемо її повністю налаштувати під потреби наших клієнтів. Загальний обсяг залучених фінансових ресурсів планується на рівні 400 млн гривень протягом 2016/2017 МР. Частка банку "Український капітал" повинна становити 100-200 млн гривень. Інші кошти надасть ПАТ "Аграрний фонд"", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

Згідно з інформацією, ця програма для "Аграрного фонду" є пілотним проектом. Орієнтовна процентна ставка буде на рівні 12% річних у гривні.

Повідомляється, що після аудиту в зазначеному банку голова правління "Аграрного фонду" Андрій Радченко ввійшов до складу спостережної ради банку, результатом чого й стала програма.

У випадку успішної реалізації, планується залучити в проект й інші установи - "Укргазбанк", "Ощадбанк" та "Укрексімбанк".

Ця програма спрямована на сільгоспвиробників з розміром виручки за останній рік до 10 млн гривень.

Кредитування буде надаватися для закупівель паливно-мастильних матеріалів, насіння, добрив, засобів захисту рослин, для ремонту сільгосптехніки й обладнання й покриття інших поточних витрат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: