"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У наступному році видобуток нафти і газу в світі впаде на 4%

Середа, 15 червня 2016, 19:49

Капітальні витрати нафтових і газових компаній світу на відкриття та освоєння резервів вуглеводнів в 2015-2020 роках будуть на 740 мільярдів доларів, або на 22%, нижче, ніж очікувалося до початку періоду падіння цін два роки тому.

Про це повідомляється в звіті Wood Mackenzie, передає "Інтерфакс-Україна".

Якщо включити сюди інвестиції в традиційні види розвідки (300 млрд дол), дана сума зростає більше ніж до 1 трлн дол.

Скорочення інвестицій, як очікує консалтингова компанія, призведе до зниження світових обсягів видобутку нафти і газу в 2017 році на 4%. Це допоможе пом'якшити ситуацію з перепоставками на глобальному ринку, які є причиною для падіння котирувань. При цьому закладається фундамент для підвищення цін на паливо в наступні роки.

Реклама:

Компанії з США (без урахування Аляски і Гаваїв) демонструють найшвидше і значне скорочення капзатрат. Як очікується, їх витрати знизяться більш ніж удвічі (на 125 млрд дол) в 2016-2017 роках і на 200 млрд дол до кінця 2020 року.

Крім того, значно зменшаться інвестиції російських компаній - більш ніж на 40% в найближчі два роки. Однак здебільшого це буде обумовлено падінням курсу рубля до долара США.

"Росія прагне до збереження видобутку і робить те, що необхідно, для підтримки обсягів буріння", - наголошується в звіті.

Витрати на розвідку вуглеводнів в світі впали більш ніж удвічі з 2014 року і, як очікується, складуть близько 42 млрд дол в поточному році і залишаться приблизно на цьому ж рівні в 2017 році, відзначає віце-президент з досліджень в сфері розвідки Wood Mackenzie Ендрю Летхем . Однак, за його словами, скорочення було не таким швидким, як прогнозувалося.

"Деякі витрати на глибоководні дослідження захищені довгостроковими контрактами, але після їх закінчення ми очікуємо більш сильніший спад, ніж в секторі мілководної розвідки", - сказав він.

Wood Mackenzie, що працює більше 40 років, є одним з лідерів консалтингу в сфері енергетики, металургії та гірничодобувної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!