"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ проводить обшуки в МАУ

Вівторок, 14 червня 2016, 15:15

Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшук в офісі авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Про це повідомляють прес-служби МАУ і НАБУ.

"Слідчі дії проходять в рамках досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби з метою одержання неправомірної вигоди для окремих приватних авіаперевізників, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам", - йдеться в заяві НАБУ.

Як зазначається, метою візиту НАБУ є вилучення бухгалтерських документів МАУ за 2014 - 2016 рр, що підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн грн.

Реклама:

"Ці кошти авіакомпанія повинна сплатити за перевезення пасажирів і вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях", - повідомляє прес-служба НАБУ.

У НАБУ відзначили, що авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на вимогу НАБУ.

"Відповідно до встановленому законом порядку детективами НАБУ і прокурорами САП було отримано постанову суду на проведення обшуку", - йдеться в повідомленні бюро.

При цьому, в МАУ відзначають, що запит про надання документів, було отримано від НАБУ напередодні верчером - 13 червня.

"Авіакомпанія МАУ невідкладно приступила до підготовки документів, на збір яких потрібно кілька днів. Однак уже вранці 14-го червня офіс МАУ був заблокований оперативною групою НАБУ", - сказано в повідомленні МАУ.

Авіакомпанія вважає, що подібні дії є неприхованим тиском на бізнес.

"Подібне незаконне втручання в роботу авіакомпанії є продовженням ланцюжка заходів, спрямованих на те, щоб змусити МАУ відмовитися від своєї юридичної позиції і оплатити авіаційні збори, суперечка про законність яких в даний час розглядається в суді", - заявили в прес-службі МАУ.

Нагадаємо, що 17 травня вступив в силу наказ Державіаслужби №222, який лібералізує і спрощує доступ до ринку авіаперевезень.

За новими правилами, компанії, які мають борги перед державою, не допускатимуться до ринку авіаперевезень.

Такий борг є у авіакомпанії МАУ, який становить 147,1 млн грн.

Раніше повідомлялося, що МАУ звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, і той дозволив компанії продовжувати польоти, не оплачуючи збори.

Нагадаємо, що Державіслужба оприлюднила проект постанови Кабміну, який удосконалює механізм сплати державних зборів до Державного спеціалізованого фонду.

Як відомо, МАУ перебуває під контролем бізнесмена Ігоря Коломойського.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: