Обленерго заважають виходу на ринок незалежних постачальників – АМКУ

Вівторок, 14 червня 2016, 09:22

Обленерго перешкоджають допуску незалежних постачальників до локальних мереж, не приймаючи, не погоджуючи або затягуючи час розгляду документів від незалежних постачальників.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"Факти недопуску незалежних постачальників на ринок електроенергії та створення перешкод доступу ПНТ (погодження незалежним постачальникам) до локальних мереж електропередавальних підприємств становить третину  виявлених Комітетом порушень у сфері електроенергетики протягом останніх двох років", - сказано у повідомлені.

Як зазначається, насамперед такі перешкоди полягають у неприйнятті, непогодженні чи затягуванні часу розгляду повідомлень та довідок ПНТ.

Реклама:

АМКУ наводить приклад "Харківобленерго", який АМКУ оштрафував на 50 тис грн.

"В рішенні колегія відзначає, що АК "Харківобленерго" відмовляло незалежним постачальникам у погодженні повідомлень за відсутності у них довідок по кожному споживачу щодо величини приєднаної потужності по кожній площадці вимірювання", - повідомляє прес-служба.

При цьому зазначається, що відсутність погоджених довідок про стан обліку електроенергії у споживача та в інших випадках, не передбачені жодним нормативно-правовим актом у сфері енергетики.

Комітет відзначає, що підґрунтям для зловживань монопольним становищем електропередавальними підприємствами є недосконале регулювання їх діяльності, у тому числі з боку НКРЕКП.

"Як наслідок, частка незалежних постачальників в загальному обсязі продажу електроенергії споживачам у 2015 років порівняно до попереднього року зменшилася вдвічі і складає менше 8 відсотків", - зазначає АМКУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: