Аеропорт "Бориспіль" можуть перейменувати на честь художника Малевича

Понеділок, 13 червня 2016, 12:14

Міжнародний аеропорт "Бориспіль", найбільший аеропорт країни, можуть перейменувати на честь художника Казимира Малевича.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час круглого столу на тему: "Малевич: український вимір та глобальний погляд", передає "Інтерфакс-Україна".

"6 червня пройшло чергове засідання комісії з питань перейменувань, я є співголовою цієї комісії. До порядку денного були включені питання щодо перейменування аеропорту "Київ" на честь авіаконструктора І.Сікорського", - сказав він.

КМДА також зазначає, що ідея перейменування аеропорту "Бориспіль" на честь художника-авангардиста К.Малевича також знайшла підтримку серед громадськості.

Реклама:

Резніков зазначив, що колектив аеропорту "Київ" підтримав ініціативу щодо перейменування.

Він повідомив, що це питання винесено на громадське обговорення, яке триватиме два місяці, після чого буде повторне рішення комісії з питань перейменувань. Після проходження процедури обговорення відповідне подання буде внесено до Київради.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" забезпечує понад 68% пасажирських авіаперевезень України, є єдиним українським аеропортом, в якому обслуговують далекомагістральні рейси.

Понад 50 авіакомпаній здійснюють з аеропорту регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах у всьому світі.

Міжнародний аеропорт "Київ" входить до п'ятірки найбільших аеропортів України за пасажиропотоком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!