Петренко прогнозує підйом України в рейтингу Doing Business на 14-18 позицій

Середа, 1 червня 2016, 11:29

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що Україна може значно піднятися в рейтингу Doing Business цього року.

Про це сказав міністр в ході круглого столу, присвяченого питанням динаміки України в глобальному рейтингу Doing Business, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що в рейтингу Doing Business 2016 Україна зможе піднятися з 83 місця, на якому вона зараз знаходиться, на 65-69 в залежності від розрахунків експертів Світового банку", - сказав він.

Таким чином, як підкреслив глава Мін'юсту, є "реальний шанс отримати оцінку своєї роботи за минулий рік в 20 пунктів зростання в загальному рейтингу Doing Business".

Реклама:

Разом з тим Петренко підкреслив, що для простих українців цей рейтинг має бути не просто "умовною цифрою".

"Це те, що дає можливість іноземним інвесторам оцінити державу і визначитися щодо інвестування сюди (в Україну) глобальних інвестицій", - сказав міністр.

За середнім підрахунку експертів Світового банку, один пункт в рейтингу Doing Business, за словами Петренка, приносить державі близько 500-600 млн дол інвестицій.

"Я б хотів, щоб ті успіхи, які вже є на сьогоднішній день, були конвертовані для України в реальні інвестиції в український сектор економіки", - підсумував глава Мін'юсту.

Як повідомлялося раніше,голова Better Regulation Delivery Office (BRDO) Олексій Гончарук заявив, що у рейтингу Doing Business 2017 Україна підніметься щонайбільше на 10-13 позицій. 

Нагадаємо, що 1 червня експерти Світового банку розпочнуть аналізувати ті зміни в країні, які впливають на рейтинг Doing Business2017.

Рейтинг складається з 10 компонентів, за якими оцінюється бізнес-клімат в країні, серед яких: підключення до систем енергопостачання, реєстрація підприємств, отримання дозволів на будівництво та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: