Тарифи на тепло для киян з липня зростуть в 1,8-2,1 рази

П'ятниця, 6 травня 2016, 18:40

Тариф на теплову енергію для споживачів столичної енергокомпанії ПАТ "Київенерго" з липня зросте в 2,1 рази - до 1096,07 грн/Гкал (без ПДВ).

Про це йдеться у повідомленні Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України, пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому тариф на теплову енергію для споживачів столичної енергокомпанії ТОВ "Євро-Реконструкція" (Дарницька ТЕЦ) збільшиться на 84,5% (на 434,09 грн/Гкал) - до 947,74 грн/Гкал (без ПДВ).

Тарифи на послугу центрального опалення для киян, які почнуть діяти з 1 липня, поки не оприлюднені: вони враховують тариф на теплову енергію та витрати на утримання абонентської служби.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на главу НКРЕКУ Дмитра Вовка, основним драйвером зростання стало прийняття урядом рішення про підвищення граничного тарифу на газ, що відпускається підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) для подальшого використання на потреби населення, з 2994,3 до 6810 грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Крім того, при підвищенні тарифів на тепло було враховано зростання заробітної плати, збільшення тарифів на електроенергію, інші чинники.

"Київенерго" при виробництві теплової енергії використовує виключно газ (зараз питома вага газу в тарифі на тепло підприємства становить 71,7%), "Євро-Реконструкція" - газ і вугілля антрацитної групи.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: