"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Роснєфть" поставила першу в своїй історії партію скрапленого газу

П'ятниця, 6 травня 2016, 12:10

Rosneft Trading SA (входить до групи "Роснєфть") поставила першу в своїй історії партію скрапленого природного газу (СПГ).

Одержувачем партії став Єгипет, пише "РБК"

Продукція була поставлена в рамках контракту з Egyptian Natural Gas Holding Company, укладеного в серпні 2015 року, повідомила "Роснєфть" в п'ятницю, 6 травня.

СПГ доставили на танкері GOLAR ICE в порт Айн Сохна (Єгипет). У компанії відзначили, що поставлена партія СПГ - перша в історії операційної діяльності "Роснєфті".

Реклама:

"Структурні зміни на глобальному ринку торгівлі СПГ, що виразилися в зростанні обсягів спотових угод, відкривають широкі перспективи для збільшення потенціалу трейдингового підрозділу компанії. Комбінація спотових контрактів з довгостроковими контрактами групи "Роснєфті" дозволить в перспективі максимізувати економічну ефективність угод, при цьому гарантуючи стабільний канал реалізації СПГ", - йдеться в повідомленні.

Закон, який дозволив "Роснєфті" і учасникам проекту "Ямал СПГ" поставляти скраплений природний газ за кордон, Путін підписав у грудні 2013 року.

Відповідно до цього закону "Газпром" і його "дочка" "Газпромекспорт" перестали бути володарями виняткового права на експорт природного газу в зрідженому стані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: