Російська економіка впала на 2% в першому кварталі

Четвер, 5 травня 2016, 19:35

Річний темп зниження ВВП Росії в першому кварталі поточного року становив близько 2%, у другому кварталі очікується на рівні 1-1,5%.

Про це пише "Прайм" з посиланням на дані Банку Росії.

За оцінкою ЦБ, обсяг промислового виробництва в березні з виключенням сезонного фактору збільшився на 0,4% після нульового приросту в лютому, чому значною мірою сприяв сировинний сектор, а також деякі обробні виробництва.

Ситуація на ринку праці, на думку регулятора, залишалася стабільною: безробіття зберігалося на низькому рівні, а темпи зростання номінальної заробітної плати в першому кварталі 2016 року були вищими, ніж в четвертому кварталі минулого року, завдяки поліпшенню фінансового становища підприємств.

Реклама:

"Разом з тим прискорення зростання номінальної заробітної плати поки не призвело до поліпшення динаміки показників споживчого попиту. Оборот роздрібної торгівлі в березні продовжував скорочуватися, що свідчить про збереження високої схильності населення до заощаджень в умовах низької споживчої впевненості", - йдеться у повідомленні.

"Річний темп зниження ВВП в першому кварталі поточного року, за оцінками, становив близько 2%, у другому кварталі очікується на рівні 1-1,5%", - відзначає ЦБ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!