Суд віддав бурштин на 2,7 мільйона особі, яка незаконно вивозила його з України

Четвер, 5 травня 2016, 16:06

Апеляційний суд Одеської області прийняв рішення повернути майже 60 кг бурштину вартістю 2,7 мільйони гривень особі, яка намагалася незаконно вивезти його з України.

Про це йдеться у повідомленні Одеської митниці.

Таким чином Апеляційний суд скасував постанову Малиновського районного суду Одеси, яка передбачала конфіскацію бурштину на користь держави.

"Згідно з постановою суду, громадянка України, яка намагалася незаконно вивезти бурштин до Стамбула, обійдеться лише штрафом у 1700 гривень. Водночас 59,8 кг дорогоцінного каміння, яке суд першої інстанції постановив конфіскувати на користь держави, експертиза оцінила у 2 млн 700 тис грн. Згідно з постановою Апеляційного суду, увесь вилучений у громадянки товар необхідно їй повернути", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

Митниця нагадує, що громадянка була затримана 16 листопада 2015 року в aepoпорту Одеси. Вона до Стамбула, не задекларувала дорогоцінне каміння та скористалася режимом "зеленого коридору". Працівникам митниці вона повідомила, що у валізі лише особисті речі.

Щодо неї було складено протокол за статтею 471 Митного кодексу України. Малиновський районний суд Одеси поставив оштрафувати громадянку на суму ста неоподаткованих мінімумів, 1700 грн, та конфіскувати 59 кг бурштину на користь держави.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!