"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple втратила ексклюзивні права на бренд iPhone в Китаї

Четвер, 5 травня 2016, 12:43

Американська компанія Apple програла судову справу в Китаї, втративши тим самим ексклюзивне право на використання бренду iPhone в країні.

Про це повідомляють "Ведомости".

Китайська фірма Xintong Tiandi Technology, яка продає чохли для смартфонів і планшетів, а також інші шкіряні вироби під маркою IPHONE, виграла тяжбу, що триває з 2012 року, оскільки Apple не змогла переконати суд в тому, що на момент подачі заявки на реєстрацію товарного знака її продукція була відома в Китаї, пише BBC.

Xintong Tiandi закріпила свої права на бренд IPHONE в 2007 році, тоді як однойменні смартфони надійшли в продаж в Китаї лише в 2009 році.

Реклама:

Відзначається, що в матеріалах суду не робиться відмінності між різними варіантами написання бренду. Apple традиційно пише назви своїх смартфонів як iPhone, тоді як марка шкіряних виробів Xintong Tiandi вказана повністю прописними буквами - IPHONE.

Раніше Apple відзвітувала про зниження виручки в другому кварталі 2016 фінансового року, що стало першим скороченням показника з 2003 року, і про спад продажів iPhone вперше з моменту запуску смартфонів в 2007 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!