Гройсман доручив підготуватися до скасування податку на пенсії

Четвер, 5 травня 2016, 11:55

Глава уряду Володимир Гройсман доручив забезпечити безпеку на період підготовки та відзначення 8 та 9 травня, провести у травні усі необхідні виплати ветеранам та підготуватися до голосування у ВР законопроекту про скасування пільг на пенсії.

Про це прем'єр заявив 5 травня під час засідання Кабінету міністрів.

Гройсман нагадав, що урядом було ухвалено рішення про одноразову виплату ветеранам у розмірі 400 грн, яку було збільшено з торічної виплати у сумі 150-160 грн.

"Ми знайшли резерви для збільшення виплати. Тому потрібно, щоб кожен ветеран і родини загиблих отримали  відповідні суми. 10 травня це має бути погоджено з бюджетним комітетом ВР", - додав він.

Реклама:

Окрім того Гройсман заявив, що перший віце-прем'єр та міністр КМУ мають взяти участь у робочій групі під головуванням глави ВР Андрія Парубія та сформувати порядок денний ВР.

"Хочу нагадати, що наступного тижня маємо розглянути і скасувати податок на пенсії. Це питання має бути розглянуто на одному з перших засідань парламенту", - заявив глава уряду. 

Гройсман також торкнувся теми забезпечення населених пунктів гарячим водопостачанням. 

"Уряд зняв усі перешкоди, щоб отримати газ на теплокомуненерго, тому зараз відсутність гарячої води - відповідальність місцевої влади. У кого є проблеми з центральними органами влади - нехай мери звертаються особисто до мене, всім допоможу правильно відреагувати", - заявив Гройсман.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: