"Укртранснафта" зберігатиме нафту вдвічі дешевше, ніж у компаній Коломойського

Вівторок, 31 травня 2016, 20:02

Держкомпанія "Укртранснафта" вибрала Херсонський нафтопереробний завод для зберігання за ціною 3 гривні за тонну на добу 40 тис. тонн технологічної нафти.

Про це йдеться в повідомленні "Укртранснафти" про акцепт пропозиції за підсумками тендера,  пишуть "Українські Новини".

Як зазначається, ця нафта в 2014 році була витіснена з нафтопроводів і розміщена в орендованих у підконтрольних групі "Приват" компаній "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірнянський НПЗ), "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобицький НПЗ) резервуарах.

Херсонський НПЗ запропонував свої послуги зі зберігання 40 тис. тонн (лот №4) з оголошених на тендері 383 тис. тонн (8 лотів). Акцепт по лоту №4 відбувся 27 травня.

Реклама:

По інших 7 з 8 лотів торги були скасовані, або через подачу менше 2 заявок, або через відхилення конкурсних пропозицій.

Крім Херсонського НПЗ, свої пропозиції подали компанія "Укртатнафта", "Нафтохімік Прикарпаття", "Нафтопереробний комплекс "Галичина" і держпідприємство "Укртранснафтопродукт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд визнав договір про зберігання нафти на НПЗ Коломойського недійсним.

Як повідомлялося, в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував менеджер Ігоря Коломойського Олександ Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

12 вересня Лазорко був оголошений у розшук, інформація про це з'явилася на сайті МВС.

Його звинувачують за ч. 5 ст.191 КК - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", дії, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. 

4 вересня прокуратура Києва оголосила Лазорку підозру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: