НБУ оскаржив скасування арешту майна Бахматюка

Вівторок, 31 травня 2016, 18:08

Національний банк України оскаржив рішення Печерського районного суду Києва від 26 травня про скасування арешту майна бізнесмена Олега Бахматюка, накладеного за позовом центробанку.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в прес-службі регулятора.

"НБУ подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про скасування арешту майна, накладеного 12 травня в рамках нашого позову про стягнення заборгованості за наданим банку "Фінансова ініціатива", бенефіціаром якого є Бахматюк, стабілізаційним кредитом в розмірі 4 млрд грн", - наголошується в повідомленні.

За інформацією регулятора, стабкредити на 4 млрд грн були видані в 2014 році, в якості застави було прийнято майно та майнові права юридичних осіб, при цьому Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

Реклама:

НБУ 23 червня 2015 року відніс банк "Фінансова ініціатива" до неплатоспроможним.

НБУ в березні заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, визнаних неплатоспроможними, 11,462 млрд грн.

Зокрема, згідно з його інформацією, фінансова порука Бахматюка по ВіЕйБі Банку становить 4,55 млрд грн, по банку "Фінансова ініціатива" - 4 млрд грн.

Раніше стало відомо, що заборгованість неплатоспроможних банків перед НБУ за отриманими раніше кредитами рефінансування в квітні скоротилася до 46,77 млрд грн.

Скорочення заборгованості відбулося, зокрема, за рахунок стягнення Нацбанком на державні облігації України, передані VAB Банком Бахматюка в заставу в рахунок забезпечення виконання своїх зобов'язань за кредитами рефінансування.

До цього повідомлялося, що НБУ звернувся до судів з проханням стягнути з поручителів-власників істотних часток в банках, в тому числі, з Бахматюка, 11,5 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: