"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австралія не продала землю китайцям - угода не відповідає національним інтересам

Вівторок, 3 травня 2016, 13:19

Уряд Австралії 29 квітня заблокував операцію з продажу компанії S.Kidman & Co - одного з найбільших в країні сільгоспвиробників - китайським інвесторам.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНІАН.

Як зазначається, австралійська влада відхилили заявку з боку компаній Китаю вдруге за останні півроку, оголосивши, що угода не відповідає національним інтересам.

Китайські компанії Hunan Dakang Pasture Farming і Shanghai CRED Real Estate Stock, а також їх австралійський партнер - Australian Rural Capital в середині квітня запропонували купити одного з найбільших виробників яловичини в Австралії за 370 млн австралійських доларів (288 млн доларів).

Реклама:

S.Kidman & Co. належить понад 100 тисяч квадратних кілометрів землі, тобто близько 2,5% всіх сільськогосподарських угідь Австралії. Як вказує CNN Money, в рамках угоди китайські інвестори отримали б в своє розпорядження близько 77 тисяч квадратних кілометрів земель S.Kidman & Co., що можна порівняти з площею Ірландії, передає Slon.ru.

Півроку тому влада Австралії вже заблокувала угоду з продажу S.Kidman & Co. китайським фірмам Genius Link Asset і Shanghai Pengxin, зазначивши, що одна з ферм компанії розташована поруч з військовим засекреченим об'єктом. Після цього S.Kidman & Co. погодилася виключити вказану ферму з реалізованих активів. Поточне рішення уряду в S.Kidman & Co. не підтримали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: