"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія встановила рекорд видобутку нафти в 2015 році

П'ятниця, 27 травня 2016, 15:46

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco збільшила видобуток нафти до історичного максимуму в 2015 році.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії, передає "Прайм".

Видобуток досяг 10,2 млн барелів на добу, що на 7,4% більше в порівнянні з 2014 роком. Виробництво газу також збільшилося до 11,6 млрд кубічних футів на добу, що перевищує показник минулого року, на 2,65%. Експорт компанії в 2015 році становив 7,1 млн барелів на добу, що на 2,36% більше в порівнянні з 2014 роком.

Нафтові запаси не змінилися і залишилися на рівні 261,1 млрд барелів. В офіційному повідомленні Saudi Aramco сказано, що нафтовидобувні потужності складають 12 млн барелів на добу. У минулому році компанія відкрила два газових і три нафтові родовища.

Реклама:

Рекордний обсяг видобутку був досягнутий завдяки розробці гігантського родовища Шейбі, де в цьому році планується наростити видобуток на третину - до 1 млн барелів на добу.

Крім того, обсяги переробки нафти Saudi Aramco становили 3,1 млн барелів на добу. Саудівська Аравія збільшує переробку сировини з метою експорту продукції з високою часткою доданої вартості.

Поставки за кордон нафтопродуктів зросли в 2015 році на 38% в порівнянні з роком раніше.

Saudi Aramco - державна компанія королівства Саудівська Аравія - є найбільшим експортером нафти в світі. За запасами цього виду сировини країна знаходиться на другому місці в світі після Венесуели.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!