Український Mars Hopper переміг у всесвітньому хакатоні від NASA

П'ятниця, 27 травня 2016, 14:47

Українська команда, яка створила проект Mars Hopper, стала переможцем Space Apps Challenge в номінації "глядацькі симпатії".

Про це з посиланням на офіційний сайт конкурсу, передає AIN.UA.

"Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед "космічних" країн", - заявив інженер проекту Олександр Буткалюк.

Зараз команда планує зробити два прототипи свого винаходу - для наземних і стратосферних випробувань. Розробники озвучили наміри агентству і чекають реакції.

Реклама:

До останнього на сайті конкурсу українська команда займала лише третє місце і з великим відривом, але після аналізу голосів на чистоту, в української команди виявилися найвищі показники.

Проект Mars Hopper пропонує альтернативну технологію переміщення по поверхні Марса. Командою було розроблено аналог джетпака і модель ракетоплана, який використовує в якості палива вуглекислий газ.

У команду Mars Hopper входять Олександр Буткалюк, В'ячеслав Осауленко, Андрій Музиченко, Ілля Рубинский, Павло Правдюк, Микола Денисенко і Софія Буткалюк.

Перш ніж перемогти у всесвітньому конкурсі, проект пройшов відбір в локальному українському хакатоні, перемігши відразу в двох номінаціях. Потім він був відібраний серед 128 команд з різних країн і вийшов до п'ятірки фіналістів, де за нього вже голосували користувачі з усього світу.

До фіналу конкурсу дійшов ще один український проект: створений на локальному хакатоні в Кіровограді Asterion-CYA. Експерти NASA відібрали проект в п'ятірку фіналістів з усього світу. Суть проекту Asterion-CYA - в особливому методі обчислення небезпечних для Землі астероїдів за допомогою машинного навчання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!