Прем’єр пообіцяв бізнесу прозору приватизацію

П'ятниця, 27 травня 2016, 13:44

Уряд планує побудувати ефективний механізм державної приватизації, щоб кожен представник бізнесу міг прийти і інвестувати туди, куди він вважає за необхідне.

Про це на зустрічі з представниками вітчизняних підприємств заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, через те, що за роки незалежності України не було проведено публічної приватизації, невелика кількість людей приватизувала ефективні підприємства, через що країна отримала народження нового олігархічного класу.

"В державній власності сьогодні є 3500 підприємств. Середньостатистична європейська країна має не більше 300. З 3500 є 1700, які не підлягають приватизації. Це означає, що вони є завжди тим місцем, де є тіньовий інтерес та розвиток корупції", - заявив прем’єр.

Реклама:

За його словами, завдання уряду побудувати ефективний механізм державної приватизації, щоб кожен представник бізнесу міг прийти і інвестувати туди, куди він вважає за необхідне.

"Ми будемо виставляти на публічні аукціони, ті підприємства, які можуть бути цікавими для вас, для того, щоб ви інвестували, розвивали ці підприємства, модернізували виробництво, створювали нові робочі місця і запускали економіку", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, що протягом 3 місяців 2016 року від продажу державного майна та інших надходжень, безпосередньо пов’язаних з процесом приватизації, надійшло 25,404 млн гривень.

Також, раніше повідомлялося, що у списку приватизації на 2016 рік 345 державних компаній.

Серед них 99,6% державного пакета акцій найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область), який планують приватизувати у липні. Фонд держмайна пропонує стартову ціну за ОПЗ 13,175 млрд грн, або 521 млн дол за поточним курсом. 

Також в планах приватизувати в жовтні 25% акцій енергогенеруючих компаній "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго" і "Київенерго" та 25% "Донбасенерго", "Сумиобленерго" і "Одесаобленерго" у вересні.

Також у вересні повинні бути виставлені на продаж 99,9% акцій Миколаївської теплоелектроцентралі, 70% акцій "Хмельницькобленерго" і 50,1% акцій "Тернопільобленерго".

Аукціон з продажу державного пакета акцій у розмірі 78,29% енергогенеруючої компанії "Центренерго" планується провести в кінці листопада.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!