"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд планує закупити ще патрульних машин на японські гроші

П'ятниця, 27 травня 2016, 12:21

Кабмін має намір домовитися з японськими компаніями про направлення залишку коштів, отриманих від них в рамках "кіотського протоколу", на закупівлі гібридних патрульних автомобілів.

Відповідне розпорядження уряд ухвалив під час позачергового засідання у п'ятницю.

Презентуючи розпорядження, міністр екології Остап Семерак нагадав, що у серпні-вересні 2015 року міністерство погодило з японськими приватними компаніями реалізацію 53 проектів щодо заміни звичайних світильників на світильниками за LED-технологіями, однак у цьому проекті було виявлено корупцію, він зупинився, а у міністерстві почалися розслідування.

Таким чином залишок коштів так і не був використаний.

Реклама:

За словами Семерака, у квітні і травні цього року міністерство екології проводило переговори з японцями з цього приводу і вони попросили до кінця місяця визначитися з тим, куди б Україна хотіла направити ці кошти.

Тому міністр попросив прем'єра Володимира Гройсмана доручити міністерству повідомити японцям про бажання України направити гроші на закупку гібридних машин для патрульної поліції.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав цю пропозицію.

"Проект гібридних автомобілів для патрульної поліції підготовлений настільки якісно, що його сприймають наші партнери і оскільки залишок часу вже залишився ніякий, то це дуже правильне рішення і це вирішить багато питань", – сказав він.

Кабмін підтримав це рішення одноголосно.

Як відомо, нинішні патрульні машини також були закуплені у Японії в рамках цього проекту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: