Банкіри очікують зниження депозитних ставок

Четвер, 26 травня 2016, 09:14

Протягом 2016 року збережеться тенденція на зниження прибутковості депозитних вкладів.

Про це повідомляє FinClub в проекті "50 провідних банків України-2016", посилаючись на результати свого дослідження.

Після того як у другій половині минулого року ситуація на фінансовому ринку стабілізувалася, платоспроможні банки поступово почали знижувати ставки по всіх видах депозитних продуктів.

"Цей тренд триває з осені минулого року. За останні місяці вартість вкладів знизилася на 2-3 п.п.", - відзначає заступник голови правління Банку Кредит Дніпро Андрій Мойсеєнко.

Реклама:

"Впевнений: подібна тенденція збережеться і протягом 2016 року. При цьому загальне зниження ставок може становити від 2 п.п. до 5 п.п.", - прогнозує в.о. голови правління Вектор Банку Вадим Березовик.

"У першому кварталі цього року вже спостерігалося поступове зниження ставок. За умови подальшої стабілізації ситуації в країні ставки можуть знизитися на 1-1,5 п.п. При оптимістичному ж сценарії ставки можуть знизитися на 2-3 п.п. у всіх валютах", - вважає начальник управління пасивних, комісійних та сервісних продуктів ВТБ Банку Марина Кшініна.

На думку фінансистів, стабілізації ситуації на банківському ринку має сприяти зняття обмежень з боку регулятора.

З 5 березня Нацбанк вже збільшив ліміти на видачу депозитів з гривневих рахунків з 300 тисяч гривень до 500 тисяч гривень в день, а з валютних рахунків, як уже сказано вище, - з 20 тисяч до 50 тисяч гривень в еквіваленті. Але до повного скасування обмежень ще далеко.

Банкіри відзначають, що саме складність доступу до грошей заважає їм залучати кошти: клієнти готові розміщувати вклади в валюті, але банки не мають можливості моментально повернути кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: