ФДМ скасував заблоковану приватизацію столичного "Президент-Готелю"

Вівторок, 24 травня 2016, 20:23

Фонд державного майна скасував свої накази з підготовки до приватизації столичного "Президент-готелю", продаж якого заборонив Окружний адміністративний суд Києва в листопаді минулого року, через закінчення терміну дії оцінки вартості об'єкта.

Про це повідомила прес-служба відомства, пише "УНІАН".

"Щоб мати можливість видати наказ ФДМУ вже звернувся до суду з проханням скасувати ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, яким було заборонено проводити приватизацію "Президент-готелю", - йдеться в повідомленні.

У фонді повідомили, що скасувати цю ухвалу суд може на підставі відсутності зараз приватизаційного процесу по об'єкту. Після цього ФДМУ зможе видати новий наказ про приватизацію, на підставі якого буде проведено нову оцінку готелю.

Реклама:

Як повідомлялося, 5 листопада 2015 року Фонд держмайна виставив на продаж 100% акцій "Президент-готелю" з початковою ціною 330,1 мільйонів гривень.

Пізніше у фонді повідомили, що після публікації інформації про продаж готелю надійшло повідомлення з Окружного адміністративного суду Києва, який виніс ухвалу про заборону приватизації держпакету акцій компанії за позовом "Будівельної компанії "Квадр", яка є орендарем готелю.

У ФДМУ повідомили, що дуже здивовані оперативною роботою суду, оскільки на момент підписання номера "Відомостей приватизації" від 24 листопада 2015 року з оголошенням про продаж готелю ніякого рішення суду до фонду не надходило.

Фонд держмайна подав апеляцію на дане рішення суду, але Київський апеляційний адміністративний суд за результатами засідання відмовив ФДМУ в її задоволенні.

З відкритих джерел відомо, що "Президент-готель" перебував в оренді у близької до екс-президента Віктора Януковича бізнес-групи Бориса Кауфмана і Олександра Грановського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: