Катар назвав "справедливу" ціну нафти

Вівторок, 24 травня 2016, 16:07

Барель нафти повинен коштувати не менше 65 доларів, щоб залучити інвестиції в галузь і гарантувати майбутні поставки.

Про це заявив міністр енергетики Катару, пише РБК.

Він також припустив поновлення переговорів про замороження видобутку.

На думку міністра енергетики Катару Мохаммеда бен Салеха аль-Сади, нафта ще не торгується за "справедливою ціною", яка необхідна для залучення інвестицій, незважаючи на відновлення ринку.

Реклама:

В інтерв'ю AP він заявив, що "на даний момент вкрай потрібно", щоб мінімальна ціна досягла 65 доларів за барель, пише The New York Times.

Аль-Сада попередив, що в результаті падіння цін, що продовжується з 2014 року, існує загроза для майбутніх поставок.

"Нафтовий ринок відновлюється повільно, але стійко. На щастя, фундаментальні фактори показують, що він рухається в правильному напрямку", - сказав міністр.

Катарський чиновник, в даний час також є президентом ОПЕК, не виключив відновлення переговорів про замороження рівня видобутку нафти за участю найбільших експортерів.

У квітні на зустрічі в Досі вже була зроблена спроба досягти домовленості обмежити видобуток січневим рівнем.

Саудівська Аравія в останній момент відмовилася приєднатися до угоди, мотивувавши це відсутністю на переговорах її регіонального суперника - Ірана.

Нагадаємо, 2016 рік почався з нового обвалу цін на нафту - вартість бареля Brent в січні вже пробивала 28 доларів за барель.

На торгах на лондонській електронній біржі ICE 24 травня барель нафти марки Brent коштував 48,26 доларів, що на 0,19% нижче за рівень закриття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: