Українці за тиждень залучили "теплих" кредитів на 75 мільйонів

Вівторок, 24 травня 2016, 14:44

За тиждень, з 16 по 22 травня 2016 року, населенням залучено "теплих" кредитів майже на 75 млн гривень.

Так прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук дані щотижневого моніторингу дії програми "теплих" кредитів, передає прес-служба відомства.

Як зазначається, за тиждень населення оформило 4419 "теплих" кредитів на суму 74,6 млн гривень, у тому числі: 168 кредитів на заміну котлів на суму 3 млн гривень; 4,246 тисяч кредитів на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання на суму 71,2 млн гривень та 5 кредитів на енергоефективні заходи в ОСББ на суму 360 тисяч гривень.

Згідно з повідомленням, більша частина цих кредитів, а саме - 3,12 тисяч позик сумою 46,3 млн гривень, оформлено родинами, які отримують субсидії.

Реклама:

"Вже не перший тиждень ми спостерігаємо посилений інтерес до програми з боку найвразливішої категорії громадян - субсидіантів", - зазначив Сергій Савчук та додав, що позаминулого тижня більшість "теплих" кредитів також була видана сім'ям, які отримують субсидії.

"Це вчергове підкреслює дієвість рішення уряду про надання допомоги малозабезпеченим верствам населення на утеплення та відшкодування  їм 70% суми кредиту", - повідомив Савчук.

Загалом, з початку 2016 року ті, хто отримує від Держави допомогу на оплату комунальних послуг, взяли 20,177 тисяч "теплих" кредитів на суму більше 300 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!