Німеччина підозрює Fiat в маніпуляціях з шкідливими викидами

Вівторок, 24 травня 2016, 10:32

Акції італо-американського автовиробника Fiat Chrysler Automobiles впали в понеділок більш ніж на 5% після повідомлення про те, що регулятори Німеччини підозрюють компанію в заниженні показників шкідливих викидів і що їй навіть можуть заборонити продавати свої машини в цій країні.

Про це пишуть "Ведомости".

Федеральне автомобільне відомство Німеччини деякий час назад стало перевіряти автомобілі ряду компаній на предмет можливого маніпулювання показниками шкідливих викидів.

У минулому році вибухнув скандал з Volkswagen, а в останні місяці стало відомо про ті чи інші порушення при тестуванні автомобілів ще у кількох автовиробників, наприклад Mitsubishi Motors.

Реклама:

Як повідомила в неділю німецька газета Bild am Sonntag, кілька проведених KBA тестів показали, що у ряду моделей FCA в системі випуску відпрацьованих газів показники викидів різко підвищувалися після 22 хвилин роботи двигуна. Тим часом, як правило офіційні тести регуляторів проводяться близько 20 хвилин, вказала газета.

Днем раніше, в суботу, газета Bild привела думку джерел в міністерстві транспорту Німеччини, за словами яких FCA в гіршому випадку може загрожувати заборона на продаж її автомобілів в країні, якщо вона продовжить ігнорувати вимоги щодо дотримання рівня викидів.

Представник FCA заявив, що "всі автомобілі компанії відповідають чинним правилам про рівень викидів".

Аналітики UBS не вірять, що Німеччина може обмежити продаж FCA. "Які б не були кінцеві результати тестів, ми сумніваємося, що FCA повністю заборонять продавати автомобілі в Німеччині, з огляду на те, що Volkswagen дозволили продовжувати продаж, хоча на деяких її автомобілях були знайдені пристрої, що обманювали тести", - йдеться в звіті банку.

Як повідомила Financial Times з посиланням на людей, знайомих з позицією FCA, в компанії вважають, що оцінювати її дії в дотриманні стандартів щодо викидів можуть тільки регулятори Італії.

Компанію підтримав міністр транспорту Італії Граціано Дельріо: в заяві він закликав німецьких регуляторів обговорювати питання з італійськими колегами, як того вимагають закони Євросоюзу, а не з самою компанією.

За словами Дельріо, FCA готова надати всю інформацію про свої дії з контролю за шкідливими викидами.

Міністерство транспорту Німеччини заявило, що переслало італійській владі і Європейській комісії дані щодо деяких моделях FCA для перевірки та вжиття відповідних заходів, повідомило Reuters.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!