Bayer хоче купити американську Monsanto за 62 мільярди доларів

Вівторок, 24 травня 2016, 10:22

Німецький холдинг Bayer запропонував американській Monsanto викупити всі її акції за ціною 122 долари за кожну, що в сумі становить 62 млрд доларів.

Про це повідомляється в прес-релізі Bayer, передає agroportal.

Як уточнюється, запропонована ціна на 33% перевищує середню ціну на торгах за останні шість місяців.

"Разом ми будемо спиратися на колективний досвід обох компаній зі створення провідного сільськогосподарського гравця з винятковими можливостями інновацій в інтересах фермерів, споживачів і наших співробітників", - прокоментував генеральний директор Bayer Вернер Бауманн.

Реклама:

Компанія планує фінансувати угоду за рахунок власних і позикових коштів. Угода дозволить Bayer розширити свою географічну присутність в Америці, Європі, а також країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

При цьому об'єднаний бізнес виграє від можливостей Monsato в секторі насінництва, Bayer - в секторі засобів захисту рослин.

Концерн Bayer AG, заснований в 1863 році, має понад 302 компаній в різних країнах, спектр продуктів налічує близько 5 тисяч найменувань в сфері охорони здоров'я, засобів захисту рослин і високотехнологічних матеріалів.

Monsato Co. була заснована в 1901 році і базується в Сент-Луїсі, США. Компанія займається виробництвом насіння фруктів, овочів кукурудзи, сої та бавовни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: