Розенко сподівається створити накопичувальну систему пенсій

Вівторок, 24 травня 2016, 10:13

Кабінет міністрів не ухвалював рішення відкликати законопроект про пенсійну реформу, який передбачає введення другого, накопичувального, рівня пенсійного страхування.

Про це віце-прем'єр Павло Розенко написав у Facebook, коментуючи інформацію про нібито домовленості з Міжнародним валютним фондом відкликати з Верховної Ради відповідний законопроект №4608.

"Поки що ніяких рішень про відкликання законопроекту немає. І сподіваюсь не буде. Чесно кажучи сам трохи здивований появою цієї інформації", – написав Розенко в коментарях.

"Це має бути рішення Уряду. Такого рішення не було. І навіть не обговорювалося", – додав він.

Реклама:

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева в одному з інтерв'ю пояснив необхідність відмови від ідеї введення другого, накопичувального, рівня системи пенсійного страхування величезним дефіцитом Пенсійного фонду й відсутністю гарантій такої прибутковості накопичувального фонду, яка захищала б від інфляції.

Дефіцит солідарного Пенсійного фонду Рева оцінює вже у 145 млрд грн  

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", перенести введення накопичувального рівня пенсійної системи на невизначений термін у зв'язку з дефіцитом ПФУ пропонує й нове керівництво Мінфіну.

Водночас у проекті Плану пріоритетних дій уряду на 2016 рік запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування разом із розвитком недержавного пенсійного забезпечення є ключовим кроком, який необхідно реалізувати в середньостроковій перспективі. Затвердження цього плану заплановано на 26 травня.

Програма співпраці з МВФ передбачає внесення до Верховної Ради проекту пенсійної реформи з подальшою її реалізацією для зниження дефіциту ПФУ.

За даними "Інтерфакс-Україна", поточні домовленості з Фондом у рамках програми розширеного фінансування EFF передбачають початок реалізації пенсійної реформи з 2017 року. Виділення наступних траншів, після очікуваного в липні третього, прямо залежатиме від даного законопроекту і його проходження в Верховній Раді.

Близьке до переговорів України й МВФ джерело повідомило агентству, що представники Фонду сумніваються в можливості вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду без підвищення пенсійного віку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!