Власник "Ельдорадо" встиг продати частку в банку "Михайлівський"

Вівторок, 24 травня 2016, 10:00

Власник мережі "Ельдорадо" Віктор Поліщук за кілька днів до визнання банку "Михайлівський" неплатоспроможним продав свою контролюючу 92,501% частку в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку, групі інвесторів-фізичних осіб.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

Згідно з повідомленням, 19 травня 2016 року відбулися зміни у структурі власності ТОВ "Екосіпан", якому  належить  100% акцій банку "Михайлівський".

"Власник істотної участі Віктор Поліщук продав належну йому частку в статутному капіталі ТОВ "Екосіпан"у розмірі 92,501% на користь групи інвесторів - фізичних осіб. Внаслідок такого придбання жодний з інвесторів не отримав істотної участі в банку "Михайлівський". Відповідно до норм чинного законодавства був проінформований НБУ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що інвестори ведуть переговори щодо залучення європейського капіталу до банку.

"Так, ТОВ "Екосіпан" уклав з Європейським інвестиційним фондом договір про конфіденційність.  Фонд отримає вичерпну фінансову та іншу інформацію про Банк, на підставі якої буде проведено повноцінний Due Diligence Банку", - повідомляє прес-служба.

"За результатами цієї процедури Фонд визначиться з умовами фінансової пропозиції щодо придбання участі у Банку через набуття частки в статутному капіталі ТОВ "Екосіпан", - заявили у банку.

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Раніше клієнти "Михайлівського" скаржилися, що не можуть ні зняти гроші, ні розплатиться банківський карткою.

"Ні розплатитися карткою, ні зняти гроші, ні рахунок телефонний навіть поповнити", - пише клієнтка на сторінці банку "Михайлівський" у Фейсбуку.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!