"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні назріває катастрофа з пенсійними виплатами - Рева

Вівторок, 24 травня 2016, 09:37

В Україні назріває катастрофа з пенсійними виплатами.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі програми "Свобода слова", передає ZIK.ua.

"Якщо у 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 млрд грн і вирішувалось питання як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 млрд 800 млн", – зазначив він

"Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38 до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється. Пройшло 5 місяців і я хочу вам доповісти, що дефіцит пенсійного фонду, який у минулому році становив 80 млрд грн, становить сьогодні 145 млрд грн", – додав міністр.

Реклама:

"Тобто ми взяли 65 млрд грн і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду. Цього не сталось...", – заявив Рева.

"Ми сьогодні опинились у ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду", – наголосив він.

Раніше в інтерв’ю "Економічній правді" Рева заявив, що для ліквідації дефіциту Пенсійного фонду необхідно збільшити кількість платників Єдиного соціального внеску. На його думку, необхідно поставити вимогу, що ЄСВ платять усі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!