"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайці зацікавилися будівництвом зернопереробних заводів в Україні

Понеділок, 23 травня 2016, 19:49

Керівництво китайського будівельного підрядника - "Аньхойської зовнішньоекономічної будівельної корпорації" висловило зацікавленість у будівництві зернопереробних заводів на території України, продукція яких експортується до Китаю.

Про це на брифінгу в рамках інвестиційної сесії Київського економічного форуму "Україна-Китай: Новий Шовковий шлях" повідомив віце-президент "Аньхойської зовнішньоекономічної будівельної корпорації" Чжан Чжунхуа, передає УНІАН.

"Зараз між Китаєм та Україною розвивається торгівля зерном, але, враховуючи взаємовигідні інтереси, може бути краще прямо будувати заводи з переробки зерна на території України...Якщо є бажання, китайські компанії, і не тільки ми, готові надати сприяння", - наголосив Чжунхуа.

Він також зазначив, що реалізація такої ідеї вигідна з економічної точки зору, бо Україна має дешеву робочу силу порівняно з Китаєм, і при цьому якісну.

Реклама:

Як повідомлялося, у 2015 році Китай став одним з найбільших імпортерів української кукурудзи і ячменю. Найбільше української кукурудзи пішло саме до Китаю (18% експорту, який у цілому приніс країні 3 млрд доларів).

Крім того, до Китаю було поставлено 17,5% українського експорту ячменю, який приніс країні у цілому 768,8 млн доларів (на першому місці Саудівська Аравія з часткою 52%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!