"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні вступили в силу нові тарифи на воду

Вівторок, 17 травня 2016, 13:04

17 травня 2016 року набув чинності Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затверджений постановою НКРЕКП № 302, 17 травня офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України". Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, зазначений Порядок визначає механізм формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для суб’єктів природних монополій, які провадять або мають намір провадити господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКП.

Реклама:

"Положення зазначеного документа спрямовані на стимулювання підприємств до зниження енергоємності та оптимізації організації виробничих процесів", - йдеться у повідомленні.

"Механізм формування тарифів передбачає зниження навантаження на державний бюджет та одночасно повинен забезпечити стале функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, 2 вересня 2015 року Кабінет міністрів ухвалив поставу, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: