Аудитори за 48 мільйонів оцінять активи і проведуть аудит "Нафтогазу"

Субота, 14 травня 2016, 10:01

ПАТ "НАК "Нафтогаз України" за результатами тендерів уклав угоди про фінансові послуги на суму 48,28 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

ПАТ "Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані" за 32,48 млн грн. проведе аудит консолідованої фінансової звітності "Нафтогазу" та його філій за 2015 і 2016 роки, складеної за МСФЗ.

ТОВ "Ернст енд Янг" за 15,80 млн грн. оцінить основні засоби і капітальні інвестиції "Нафтогазу", його дочірніх підприємств та господарських товариств, у яких йому належать 50 і більше відсотків статутного капіталу.

Реклама:

Йдеться про ПАТ "Укртрансгаз", ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укртранснафта" та інші.

Переможці конкурували тільки між собою.

ТОВ "Грант Торнтон Легіс" подало скаргу в АМКУ щодо дискримінаційних вимог на тендері щодо аудиту. Серед таких – наявність ста працівників на повній зайнятості, п’ятеро з яких мають українські сертифікати, а 15 – міжнародні. Також фірма була проти оцінки пропозицій не лише за ціною, а й за якістю.

Колегія вирішила, що "Нафтогаз" як суб’єкт господарювання першої групи може встановлювати такі вимоги згідно з постановою Кабміну. Проте він не довів необхідність оцінки за якістю, тому був змушений прибрати цей критерій із документації торгів.

Крім того, ТОВ "БДО" домоглося через АМКУ вилучення вимоги про досвід аудиту компаній із рейтингу "ТОП 100 рейтинги крупнейших" журналу "delo.ua".

"Ернст енд Янг" представляє в Україні компанію "Ernst & Young" із так званої "великої четвірки аудиторів". До неї входить і "Делойт енд Туш Юкрейніан Сервісез Компані", що представляє компанію "Deloitte Touche Tohmatsu".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!