"Кернел" поскаржився на обшуки СБУ керівництву країни

П'ятниця, 13 травня 2016, 17:56

Кримінальна справа, в рамках якої проводився обшук в центральному офісі агрохолдингу "Кернел", порушена за спотвореними фактами і не має перспектив.

Про це йдеться в зверненні ради директорів "Кернел" до вищого керівництва країни, яке є в розпорядженні "Економічної правди".

У компанії нагадали, що 12 травня в центральному офісі "Кернел" був проведений обшук співробітниками СБУ.

"350 працівників нашої компанії були заблоковані в приміщенні з 13.00 по 19.00. Не оцінюючи сам формат обшуку, хочемо відзначити, що всі 15 вилучених документів компанія готова була віддати добровільно за 10 хвилин. Про це неодноразово були проінформовані співробітники, які проводили обшук", - йдеться у зверненні.

Реклама:

Як зазначається, на даний момент центральний офіс "Кернел" і всі структурні підрозділи компанії працюють в звичайному режимі.

"Ми впевнені у своїй правовій позиції і доведемо її в суді. На нашу думку, кримінальна справа, в рамках якої проводився обшук, порушена за спотвореним фактам і не має перспектив. Ми неодноразово доводили свою правоту при чисельній зміні влади і нескінченних ротаціях в правоохоронних органах . Дана ситуація не стане винятком", - заявили в компанії.

"Ми не вимагаємо перевірки законності дій СБУ щодо "Кернел", покарання винних або публічних оцінок", - йдеться в листі.

У компанії звернули увагу вищого керівництва країни на наступне:

- Подібні дії СБУ перекреслюють зусилля всього вищого керівництва країни щодо залучення іноземного капіталу в Україну.

- Для більшості міжнародних фінансових інституцій компанія "Кернел" є маркером інвестиційної привабливості українського агросектору та репутаційної надійності України.

- Ситуація, що склалася несе однозначно негативний і загрозливий сигнал для міжнародних інвесторів - існуючих і потенційних.

- Без зміни стилю і філософії роботи правоохоронних органів з бізнесом будь-які заяви про поліпшення інвестиційного клімату будуть порожніми деклараціями.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський - 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: