Ковалів обрали головою наглядової ради "Нафтогазу"

Четвер, 12 травня 2016, 09:25

Заступника міністра економічного розвитку та торгівлі Юлію Ковалів обрали головою наглядової ради НАК "Нафтогаз Україна".

Про це йдеться у повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

Як зазначається, незалежна наглядова рада "Нафтогаз України" розпочала свою роботу.

"Вчора на засіданні рада обрала голову та сформували ключові комітети. Наглядову раду очолила Юлія Ковалів, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; її заступником обраний незалежний директор Пол Уорвік", - зазначили у прес-службі.

Реклама:

Крім того, незалежні директори також очолили три постійні комітети - з питань аудиту (Чарльз Проктор), з призначень та винагород (Пол Уорвік); та з питань етики (Маркус Річардс).

Комітети наглядової ради проведуть ряд робочих зустрічей 11-13 травня.

Як відомо, раніше Кабмін затвердив новий статут Нафтогазу, положення про наглядову раду компанії та положення про правління компанії, що діятимуть протягом перехідного періоду до 1 квітня 2017 року.

Також було затверджено ці документи у редакції, що діятиме з 1 квітня 2017 року.

Внаслідок цих змін незалежна наглядова рада "Нафтогазу" вперше отримує безпрецедентно широкі повноваження та відповідальність щодо контролю над діяльністю правління компанії.

Зокрема, наглядовою радою будуть створені комітети з питань аудиту, питань етики та комітет з призначень та винагород.

Також наглядова рада опікуватиметься питаннями комплексу, ризик-менеджменту та запобігання корупції.

Нагадаємо, 30 червня 2015 року Кабінет міністрів призначив на посаду першого заступника міністра економіки колишнього члена наглядової ради медіа-холдингу UMH Group Сергія Курченка, Юлію Ковалів.

У 2013 році Ковалів була віце-президентом медіа-холдингу UMH Group, що належить Курченко, який оголошений в розшук українськими правоохоронцями.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!