Ротшильди: Порошенко рік готував передачу "Roshen" у траст

Четвер, 7 квітня 2016, 13:10

Президент України Петро Порошенко призначив Rothschild Trust довіреною особою у сліпому трасті з управління його часткою в кондитерської корпорації "Рошен" у січні цього року.

Про це йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит "Інтерфакс-Україна".

"У результаті 12-місячної підготовки відповідна угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року", - повідомили агентству.

"Угоду було складено відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів у траст на час державної служби", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Rothschild Trust також уточнює, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надає коментарі щодо взаємин із клієнтами або окремими особами, однак у даному конкретному випадку він отримав на це повноваження від свого клієнта.

Як повідомлялося, Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст.

На початку квітня вибухнув міжнародний скандал, пов'язаний із офшорами, у якому засвітився й Петро Порошенко.

Після цього юридичний і фінансовий радники Порошенка повідомляли, що трастовий договір було підписано 14 січня 2016 року того ж дня президент оголосив по це – ред.), і однією з його сторін виступила компанія Prime Asset Partners Limited (BVI).

Сам Порошенко стверджував, що створення компанії в офшорах було необхідне саме для передачі його активів у "сліпий траст" – і це була вимога Rothschild Trust. Президент запевняє, що ці його дії були прозорими і не для мінімізації податкового навантаження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: