Авіакомпанія Alaska Air купить Virgin America за 2,6 мільярда доларів

Понеділок, 4 квітня 2016, 17:17

Alaska Air Group Inc домовилася про покупку Virgin America Inc за 2,6 мільярда доларів для розширення географії своїх польотів на західному узбережжі США.

Про це йдеться в прес-релізі Alaska Air, передає Рейтер.

Відповідно до прес-релізу, об'єднана авіакомпанія стане п'ятою за величиною в США, що дозволить їй конкурувати з більш великими гравцями на прибуткових напрямках, таких як Сан-Франциско і Лос-Анджелес, а також Сіетл, де базується Virgin.

Угода стала першим злиттям американських комерційних авіакомпаній з тих пір, як US Airways і American Airlines об'єдналися в 2013 році, створивши найбільшого в світі авіаперевізника.

Реклама:

Alaska заплатить 57 доларів за акцію Virgin готівкою, що означає 47% премію до ринкової вартості акцій компанії на момент закриття торгів в п'ятницю.

Сума угоди з урахуванням боргу і лізингових зобов'язань Virgin America становить близько 4 мільярдів доларів, говориться у прес-релізі.

За розрахунками Alaska Air, синергія від повної інтеграції становитиме 225 мільйонів доларів на рік, тоді як одноразові витрати на злиття становитимуть близько 300-350 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!